Misosoppa

Alltid är det något spännande man finner när man besöker en av alla dessa hälsokostaffärer, känner mig som en frossande kvinna i skobutik när jag går in med pengar på fickan och ut med tomma.
Idag köpte jag med mig bla Misopasta. Själv har jag aldrig vetat vad man använder det till, jag snicksnackade lite med butiksbiträdet och som namnet skvallrar om kan man göra Misosoppa på det. I sverige äts Misosoppan mest till Sushi och eftersom jag verkligen ogillar Sushi så har jag nog aldrig smakat Misosoppa innan, så jag har inte den blekaste om hur soppan ska smaka. Jag googlade lite recept och gjorde min variant.
Akta Akta!
I många Misorecept fanns det Dashipulver, som är fiskbuljong, så akta dig för att äta misosoppa ute, om du inte kallar dig för västkustsvegetarian såklart ;) mitt recept är helt veganskt. Dock har jag fristajlat lite, Hoppas ingen Japan läser mitt recept, I så fall ber jag om ursäkt för min slaktning av er rätt, men lovar att den blev god.
.
Koka upp 1 l vatten
Ha i lite grönaksbuljong
4 msk misopasta
nudlar
Lite tunt skivade svanpbitar
Lite tunt strimlad purjulök

Kommentarer
Postat av: sappho

västkustvegetarian! haha. göteborgare och deras fesk... :P

lät gott ditt recept, tror nog att sushirestaurangerna skulle kunna lära sig något av det när de flesta misosopporna jag smakat har varit ganska fattiga på både smak och ingredienser.

2010-08-09 @ 00:16:18
Postat av: Christer

Så "Svan p bitar" går bra Nåja det står "svanpbitar"Bara skojjar med dig såklart.Skall prova miso med champisar - väger mellan burkade och färska. Tar mison över för mycket kan jag lika gärna köra burk och ha dom färska till nåt som märks.

2011-03-03 @ 15:07:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0